Palvelun käyttöehdot Vieraille/ Vuokraajille

Sopimuksen osapuolet ja sopimuksessa käytettävät käsitteet

Palveluntarjoaja – offerhut.fi -sivuston taustalla toimiva yritys

Palvelu – offerhut.fi sivusto ja sivustolla tarjottava palvelu

Kohde/ Vuokrakohde – mökki, asunto tai muu lyhytaikaiseen majoittumiseen tarkoitettu kohde, johon liittyvät tarjouksen julkaistaan ja myydään Palvelussa.

Vuokranantaja – Vuokrakohteen omistaja ja/tai tämän edustaja, jolla on oikeus hoitaa kohteen vuokraus.

Käyttäjä/ Vuokralainen/ Vieras – Luonnollinen henkilö, jonka nimiin tarjous ostetaan ja joka majoittuu ja/tai vierailee kohteessa.

Sopimuksen kohde

Käyttämällä Palvelua hyväksyt ja sitoudut noudattamaan näitä ehtoja. Hyväksymällä nämä ehdot Käyttäjä hyväksyy myös tietosuojakäytännön sekä sitoutuu noudattamaan muita Palvelua koskevia ohjeita ja sääntöjä.

Nämä ehdot säätelevät Palvelun käyttöä Vuokrakohteiden etsimiseen ja lyhytaikaisvuokratarjousten ostamiseen. Vuokranantajat julkaisevat ja myyvät tarjouksia ja Vieraat ostavat tarjouksia Palvelun kautta. Vuokranantaja voi olla sekä yksityishenkilö että yritys.

Palvelussa voit ostaa vain Vuokranantajan luoman tarjouksen. Jokainen tarjous koskee vain yhtä Vuokrakohdetta. Tarjouksia voi etsiä sijainnin, teemakokoelmien, majoitusjakson ja kohteen kapasiteetin perusteella. Haun lisäsuodattimet huomioivat asuinolosuhteet ja viihteen saatavuuden Kohteella ja/tai sen läheisyydessä. Lyhytaikaiseen majoitukseen voi sisältyä Vuokranantajan tarjoamia lisäpalveluita, kuten loppusiivous, liinavaatteet, epäsäännölliset sisään-/uloskirjautumisajat, kalastusvälineet, perämoottorit, internet yhteys, poreallas, palju, juhlaluvat, lemmikit, kuljetukset ja paljon muuta.

Vuokranantaja vastaa Kohdetta koskevista tiedoista sekä Kohteella tarjotuista palveluista. Kun Vieras maksaa tilauksen, tilaus on lopullinen ja Vieraan ja Vuokranantajan sopimus katsotaan allekirjoitetuksi molempien osapuolten. Tilausvahvistuksessa (Voucher) määritellään tilauksen majoitusjakso ja lisäpalvelut.

Yleistä

Palvelu toimii välittäjänä Vuokranantajan ja Vuokralaisen välillä. Palvelu ja/tai Palveluntarjoaja ei ole vuokrasopimuksen osapuoli.

Maksunvälityspalvelun tarjoaa NETS (jäljempänä "Maksuvälittäjä"). Maksuvälittäjällä on Finanssivalvonnan myöntämä maksunvälityslaitoksen toimilupa. Kaikki tiedonsiirrot ja maksutapahtumat on suojattu SSL tekniikalla. Kaikki verkkomaksut toteutetaan Maksuvälittäjän kautta verkkopankkimaksulla tai korttimaksulla.

Näitä ehtoja täydennetään tai täsmennetään Vuokranantajan ja Vuokralaisen välillä Palvelussa sovituilla erityisehdoilla. Käyttäjät eivät saa luoda sellaisia erikoisehtoja, jotka ovat ristiriidassa Palvelun käyttöehtojen, näiden ehtojen, vuokranantajan lisäehtojen, muiden Palvelun ohjeiden tai sääntöjen tai lain kanssa.

Palveluntarjoaja pidättää oikeuden muuttaa näitä ehtoja. Muutokset astuvat voimaan siitä hetkestä, kun ne ovat julkaistu Palvelun ”Apu”-osiossa. Jatkamalla Palvelun käyttöä Käyttäjä hyväksyy muutokset ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Käyttämällä Palvelua sitoudut noudattamaan näitä ehtoja, sovellettavaa lakia ja hyvää käytäntöä. Tässä tapauksessa Palvelun ja Vuokralaisen välillä tehdään sopimus näiden ehtojen mukaisesti.

Mikäli Käyttäjä ei noudata näitä ehtoja, Palveluntarjoaja voi poistaa Käyttäjän käyttäjätunnuksen tai estää sen käytön. Palveluntarjoaja voi oman harkintansa mukaan lopettaa Palvelun tai sen osan tarjoamisen pysyvästi tai tilapäisesti ilman ennakkoilmoitusta.

Käyttäjätunnuksen luominen

Tarjouksia ja Kohteita voi tarkastella Palvelussa ilman rekisteröitymistä. Jos haluaa vuokrata Kohteita, on rekisteröidyttävä Palvelun käyttäjäksi. Rekisteröityminen Palveluun on ilmaista.

Käyttäjä on vastuussa kaikista tämän käyttäjätunnuksella suoritetuista toiminnoista sekä salasanan turvallisesta käytöstä, ylläpidosta ja luottamuksellisuudesta. Mikäli Käyttäjä huomaa, että joku muu on käyttänyt tämän käyttäjätunnusta ilman Käyttäjän lupaa, tulee Käyttäjän ilmoittaa asiasta Palvelun tukeen sähköpostitse info@offerhut.fi.

Kuinka Palvelu toimii

Palveluun voi rekisteröityä joko Vuokralaisena (Käyttäjä) tai Vuokranantajana. Jos Käyttäjä haluaa rekisteröityä molempiin rooleihin, hänen on luotava eri tilejä käyttäen sähköpostiosoitteita.

Rekisteröity Vuokralainen voi tallentaa tililleen tarjouksia ja tarjoushakusuodattimia sekä tarkastella Vuokrakohteita, joissa hän on vieraillut aiemmin.

Varauspyynnön voi tehdä ainoastaan rekisteröity Käyttäjä.

Varauspyynnön yhteydessä Vuokranantajalla on 24 tuntia aikaa vahvistaa varaus. Vuokranantajalla on mahdollisuus vahvistaa alkuperäinen pyyntö, vahvistaa pyyntö korjauksin ja peruuttaa pyyntö (erityisesti, jos pyyntö ei sovi tarjouksen vakioehtoihin). Tilauspyyntö, jota ei käsitellä ajoissa, peruuntuu automaattisesti.

Varauspyynnön vahvistamisen jälkeen Vuokralaisen on maksettava vahvistettu varaus 24 tunnin sisällä, maksamaton tilaus peruuntuu.

Varauksen maksamisen jälkeen Käyttäjällä on mahdollisuus tilata lisäpalveluja Vuokranantajan tarjoamista palveluista.

Vuokralainen maksaa Vuokranantajan määrittämän vuokrahinnan, lisäpalveluista aiheutuvat kustannukset sekä Palveluntarjoajan palvelumaksun. Vuokranantajan mahdollisesti määrittämät vakuusmaksut sekä palvelut, joiden tila on "maksu omistajalle", maksetaan suoraan Vuokranantajalle.

Vuokralainen sitoutuu ottamaan huomioon Vuokranantajan luomien tarjousten vaatimukset ja rajoitukset, tekemään varauspyyntöjä vain tarjouksen ostotarkoituksessa ja maksamaan vahvistetun varauspyynnön. Vuokralaisia, jotka toistuvasti jättävät vahvistettuja varauspyyntöjä maksamatta, voidaan estää käyttämästä Palvelua.

Vuokralainen voi peruuttaa vain maksamattoman varauksen. Vuokranantaja voi peruuttaa vahvistamattoman varauspyynnön. Vahvistettu ja maksettu varaus ei kuulu palautusoikeuden piiriin eikä maksua tällöin palauteta eikä varausta hyvitetä.

Palveluun liittyvät maksut

Palveluntarjoaja voi periä Vuokralaisilta maksuja alustan käytöstä tilausten maksun yhteydessä. Maksun suuruus ilmoitetaan tilauksen hintalaskelmassa. Maksuja ei palauteta. Maksun suuruutta voidaan muuttaa milloin tahansa, mutta tämä koskee vain maksamattomia tilauksia.

Mikäli joku osapuolista aikoo ylivoimaisen esteen vuoksi peruuttaa maksetun tilauksen, asian hoitaminen siirtyy Vuokralaisen ja Vuokranantajan välille.

Palveluntarjoaja ei ole vastuussa Vuokralaisen ja Vuokranantajan välisten riitojen ratkaisemisesta, eikä Palveluntarjoaja ole velvollinen osallistumaan osapuolten välisen riidan ratkaisemiseen.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet

Käyttäjänä vakuutat, että olet vähintään 18-vuotias ja olet lainvoimainen. Olet yksin vastuussa tilauksen ehtojen hyväksymisestä maksamalla tilauksen.

Käyttäjän vastuulla on varmistaa, että hänen yhteystietonsa ovat ajan tasalla.

Käyttäjä sitoutuu käyttämään Palvelua vain tarkoituksiin, jotka ovat Palvelun käyttöehtojen, näiden ehtojen, Palvelun muiden ohjeiden tai sääntöjen sekä lainsäädännön, määräysten tai yleisesti hyväksyttyjen menettelytapojen tai ohjeiden, sekä Vuokranantajan ehtojen mukaiset.

Käyttäjätunnus voidaan sulkea myös, jos Käyttäjä ei ole kirjautunut Palveluun yli 12 kuukauteen.

Palvelu sisältää tekijänoikeudella suojattua materiaalia, mm. Palvelun nimi Offerhut.fi ja sen suomenkielinen prototyyppi Tarjousmaja, tavaramerkkejä, yritysidentiteettiä, suunnittelua, rakennetta, käännöstä, erikoisterminologiaa. Koko palvelu muodostaa itsessään tietokannan ja on myös Suomalaisen tekijänoikeuslain suojaamaa immateriaaliomaisuutta. Käyttäjä ei saa ilman palveluntarjoajan erillistä kirjallista lupaa levittää, julkaista, kopioida tai saattaa yleisön saataville tai muuten käyttää kaupallisiin tarkoituksiin palvelussa olevaa materiaalia.

Käyttäjä sitoutuu olemaan kopiomatta Palvelua tai käyttämättä automaattisia järjestelmiä Palvelun tai sen osien tai sisällön kopioimiseen tai yleisön saataville saattamiseen ilman Palveluntarjoajan kirjallista lupaa etukäteen.

Mikäli kopiointi, julkaiseminen, levittäminen tai yleisölle saataviin saattaminen on lainsäädännön nojalla erityistapauksissa sallittua, on Käyttäjän aina mainittava oikeudenhaltijan nimi ja on velvollinen noudattamaan immateriaalioikeuslainsäädäntöä. Käyttäjä ei saa Palvelussa välittää tai levittää tekijänoikeudella, tavaramerkkioikeudella tai muulla immateriaalioikeudella suojattua materiaalia ilman oikeudenhaltijan lupaa.

Palvelu saattaa sisältää linkkejä ulkopuolisille sivustoille. Ulkopuolisilla sivustoilla vierailu on Käyttäjän omalla vastuulla.

Palvelun sekä Palveluntarjoajan oikeudet ja vastuunrajoitus

Kohteen vuokrasopimus solmitaan Vuokranantajan ja Vieraan välillä. Palvelu tai Palveluntarjoaja ei ole vuokrasopimuksen osapuoli.

Palvelu tai Palveluntarjoaja ei vastaa Järjestelmän ulkopuolella tehdyistä sopimuksista ja maksuista. Palvelu tai Palveluntarjoaja ei ole vastuussa Käyttäjän verotuksesta eikä omaisuuden vakuuttamisesta.

Palvelu tai Palveluntarjoaja ei vastaa Kohteesta annettujen tietojen oikeellisuudesta, Käyttäjien Palvelussa antamista tiedoista, niiden oikeellisuudesta ja laillisuudesta eikä siitä, onko Käyttäjällä oikeus vuokrata Kohdetta.

Palvelu tai Palveluntarjoaja ei ole vastuussa vuokrasuhteen aikana tapahtuvista vahingoista, onnettomuuksista tai rikoksista. Palvelu tai Palveluntarjoaja ei ole vastuussa mistään välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka liittyvät Kohteen vuokraukseen tai Vuokranantajan Vieraille tarjoamiin lisäpalveluihin tai sen käyttöön.

Palveluntarjoaja tekee parhaansa varmistaakseen, että Palvelu on käytettävissä jatkuvasti ja keskeytyksettä. Palveluntarjoaja ei kuitenkaan ole vastuussa Palvelun keskeytymättömästä, oikea-aikaisesta tai virheettömästä toiminnasta. Palveluntarjoaja ei vastaa teknisistä vioista, huolto- tai asennustoimien aiheuttamista keskeytyksistä tai Palvelun sisältämien tietojen tai muiden tietojen muutoksista tai katoamisesta tai tiedonsiirron ongelmista, epäonnistumisista tai keskeytyksistä, jotka johtuvat kolmansien osapuolten toimista.

Palveluntarjoajalla on oikeus keskeyttää Palvelun tarjoaminen sen muutoksen, laajennuksen tai Palveluun liittyvän teknisen syyn taikka tietoliikenneverkon korjauksen, asennuksen tai huollon tai muun vastaavan syyn vuoksi tai lain niin vaatiessa tai muun virallisen syyn vuoksi. Palveluntarjoaja tekee parhaansa Palvelun tarjoamisen jatkamiseksi mahdollisimman pian. Mikäli mahdollista, Palvelun tarjoamisen keskeytyksestä ilmoitetaan etukäteen.

Käyttäjällä ei ole oikeutettu saamaan korvausta Palvelun tarjoamisen katkon vuoksi. Palveluntarjoaja ei vastaa Käyttäjälle tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista, jotka aiheutuvat Palvelun käytöstä tai toimintahäiriöistä, teknisistä vioista, haittaohjelmista, linkeistä tai katkoksista.

Palveluntarjoajalla on oikeus poistaa Palvelusta materiaali, joka rikkoo Palvelun käyttöehtoja, on muuten laiton, virheellinen tai haitallinen Palveluntarjoajalle, Käyttäjille tai kolmansille osapuolille.

Palveluntarjoajalla on oikeus poistaa Palvelusta kaikki materiaali, joka rikkoo Palvelun käyttöehtoja, on laitonta, virheellistä tai haitallista Palveluntarjoajalle, Käyttäjille tai kolmansille osapuolille. Palveluntarjoaja voi poistaa Palvelusta materiaalia, jos se sisältää oikeudellista epäselvyyttä, loukkaavaa tietoa tai sisältöä, joka on ristiriidassa Palveluntarjoajan brändin kanssa.

Henkilötietojen käsittely

Vuokralainen on tietoinen ja hyväksyy sen, että Palveluntarjoaja käsittelee Käyttäjän henkilötietoja henkilötietolain mukaisesti ja muuten huolehtii yksityisyyden suojan toteutumisesta henkilötietoja käsitellessään. Henkilötietoja käsitellään Palveluntarjoajan, Maksujenvälittäjän sekä Palvelun toiminnan hallinnoimiseksi.

Ehtojen voimassaolo, päättyminen ja siirto

Nämä ehdot ovat voimassa toistaiseksi. Nämä ehdot tulevat voimaan, kun Käyttäjä hyväksyy nämä ehdot rekisteröityessään. Palveluntarjoajalla on oikeus yksipuolisesti muuttaa näitä ehtoja. Muutokset astuvat voimaan siitä hetkestä, kun ne julkaistaan Palvelun ”Apu”-osiossa. Jatkamalla palvelun käyttöä Käyttäjä sitoutuu näiden ehtojen noudattamiseen.

Mikäli Käyttäjä ei enää halua käyttää Palvelua, Käyttäjä voi kieltäytyä Palvelun käytöstä ja näiden ehtojen noudattamisesta ilmoittamalla siitä Palveluntarjoajalle sähköpostitse. Mikäli Käyttäjä luopuu näistä ehdoista ja lopettaa Palvelun käytön, Palveluntarjoaja sulkee Käyttäjän käyttäjätunnuksen ja poistaa Palvelusta Käyttäjän henkilötiedot. Irtisanominen lopettaa Käyttäjän oikeuden käyttää Palvelua. Käyttäjä on velvollinen noudattamaan kaikkia Palvelun käyttöehtoja, Käyttäjän velvollisuuksista ja velvoitteita irtisanomisen voimaantulopäivään asti, kuitenkin aikaisintaan siihen asti, kunnes kaikki edellä mainitut velvoitteet on täytetty.

Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää Palvelun käyttöoikeutta tai Palveluun liittyvää sopimusta kolmannelle osapuolelle ilman Palveluntarjoajan kirjallista suostumusta. Palveluntarjoajalla on oikeus siirtää Palvelu tai sen ylläpito ja siihen liittyvät tehtävät ja velvoitteet sekä kaikki Palveluun liittyvät sopimukset kolmansille osapuolille.

Evästeet

Sivustomme käyttää evästeitä. “Hyväksyn evästeet” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. Evästeet tekevät sivustomme käyttämisestä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä.

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka internet-selain tallentaa käyttäjän laitteelle. Evästeet asetetaan käyttäjän päätelaitteelle ainoastaan käyttäjän kutsuman sivuston mukana. Vain evästeen lähettänyt palvelin voi myöhemmin lukea ja käyttää evästettä. Evästeet tai muut tekniikat eivät vahingoita käyttäjän päätelaitetta tai tiedostoja, eikä evästeitä voi käyttää ohjelmien käyttämiseen tai haittaohjelmien levittämiseen. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla.

Evästeiden käyttökohteet ovat analytiikan, markkinoinnin, viestinnän tehostaminen. Evästeet jakautuvat alaryhmiin: toiminnalliset evästeet, tuotekehitys ja liiketoiminnan raportointi, mainonnan raportointi ja mainonnan kohdentaminen. Evästeet auttavat järjestelmäämme esimerkiksi muistamaan käyttäjän tekemät asetukset.

Käytössä on joitakin palvelun toiminnan kannalta pakollisia kolmannen osapuolen työkaluja tai liitännäisiä. Tällaisia työkaluja ovat esimerkiksi sivustoilla olevat sosiaalisten medioiden tai videopalveluiden upotukset tai sosiaalisten medioiden jako- ja tykkäystoiminnallisuudet. Tällaiset kolmannen osapuolen liitännäiset saattavat lisäksi kerätä verkkopalveluiden käyttäjistä tietoja esimerkiksi sisällön suosittelemiseksi tai kävijämäärän seuraamiseksi.

Voit halutessasi estää selaintasi käyttämästä evästeitä, poistaa tallennetut evästeet tai pyytää selaimeltasi ilmoituksen uusista evästeistä. Löydät ohjeita evästeiden poistoon osoitteesta: https://www.aboutcookies.org/ Evästeiden käytön estäminen tai niiden poistaminen saattaa haitata joitakin sivustomme toimintoja

Voit lukea lisää evästeistä ja Suomen evästevaatimuksista viestintäviraston verkkosivustolta https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/toimintamme/saantely-ja-valvonta/luottamuksellinen-viestinta

Selainkohtaisia neuvoja evästeiden hallintaan:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/fi-FI/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=fi

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/fi/kb/evasteiden-paalle-ja-poiskytkeminen

Safari: https://support.apple.com/kb/PH17191?viewlocale=fi_FI&locale=fi_FI

Varaamme oikeuden päivittää evästekäytäntöjä esimerkiksi palveluiden kehityksen tai pakottavan lainsäädännön vuoksi.


Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Palveluun ja näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Näihin ehtoihin perustuvat tai näissä ehdoissa tarkoitettuun Palveluun tai Palveluun liittyen syntyviin sopimuksiin liittyvät erimielisyydet ratkaistaan ensisijaisesti osapuolten välisillä neuvotteluilla. Jos neuvottelut epäonnistuvat, riidat ratkaistaan Kouvolan käräjäoikeudessa.

Sivustomme käyttää evästeitä. Evästeet tekevät sivustomme käytöstä helppoa, nopeaa ja käyttäjäystävällistä. “Hyväksyn evästeet” -nappia painamalla hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisää tietoa tämän sivuston evästekäytännöistä tästä linkistä.

OK